domingo, 10 de junio de 2007

Sensación de Vivir

Quí no ha vist a la seva curta però inensa vida aquesta serie de tv?La feien fa molts anys quant tenia uns 8 anys i ara a la K3 tornen a emitir-la en ctalà, clar.Estic totalment enganxada,encara que la serie ens venga una imatge dels americans de l'època,el seu contingut es bò en valors i el que succedeix són coses que en pasen a la vida.
Quan vaig vore que la tornaven a fer em vaig alegrar i ara no hi ha dia que me la perga.Es curiós tornar a reviure el que ja has viscut.
Serie de TV (1990-2000). Adolescentes / Brenda (Shannen Doherty) y Brandon (Jason Priestley) son dos hermanos que se mudan desde la fría Minnesota al soleado y elitista barrio de Beverly Hills de Los Ángeles, California. Allí conocen a los que serán sus amigos, un grupo de chicos y chicas con los que vivirán multitud de situaciones en pleno desarrollo de la adolescencia a la madurez. Todos los jóvenes, mientras van al instituto, se enamoran, se desenamoran, se pelean con los amigos, se reconcilian, se rebelan contras sus padres, se envidian, se aman, etc, etc. También, de vez en cuando, algunos de los queridos y modélicos protagonistas, a partir de la tercera cerveza o de la segunda calada a un canuto... se vuelven adictos a las drogas o al alcohol. Eso sí, tuvo mucho éxito en todo el mundo.

DOCUMENTAL "ENSEñAR EN LA CARCEL"

Acave de vore un documental en tv2,avuí Diumenge 10 de Juny al voltant de les 20,30h de la vesprada molt interesant.
Tractava de com a les carcels els presos també reben educació i els ensenyen com a l'escola.
Esta distribuits per edats,grau de dificultat(nivell academic),per diferents motius d'encarcelament( segons el grau de delinquència),per races o etnies...entre altres més.
Cada grup d'aquestos dispon d'un mestre especialitat i aquest, els ensenya els continguts miníms de les assignatures de llengua,matemàtiques,naturals,història...
L'actitut del alumnat en aquest cas es positiva ja que asistixen frequentment a les classes i motivats per aprendre allò que a la vida fora de la pressó no han pogut,o no han tingut oportunitat.
Per als nens que naixen a la pressó,també reben educació desde petits a mode d' escoleta infantil,la qual cossa, fa que aquestos nens duguen una vida escolar igual a la que podrien tenir fora, però amb unes concidions de vida,de l'entorn que'ls envolta sense llibertat per les circumstàncies en la que es troven.
El testimoni d'una presa(embrassada)ha estat molt interesant, ja que el seu mestre li ha fet entrega d'un premi per haver escrit una poesia molt bonica i aquesta s'ha emocionat i ho ha valorat moltíssim,explicant també que el fet de tenir classes on els ensenyen els fa gaudir del tancament que patixen i que a l' exterior no podria anar a classe ,perquè es trova soles,sense familia i buscar treball li costaria,acavaria enganxada ala droga un altra vegada i acavaria robant per pagar-se-la,aleshores altra vegada entraria en pressó.Açò que ha contat ,demostra que ja ho ha viscut i que agraix que a la pressó se lis donen programes d'ajuda per a millorar i fer de la seva estancia una vida.malgrat lo dur que es,bona.
Els professors també han intervingut,dient que estan molt contents de donar-los classe a esta gent i que te n'adones que són persones com nosaltres,amb sentiments i necessitats,però que si están tancats es per alguna cossa que han fet que no ha estat bé i que de vegades pel seu comportament es fa difícil,però que mereix molt la pena.
Personalemnt m'ha encantat aquest documental i com que tinc amics(psicòlegs)que han treballat en presons,en centres de menors delinquents...he entés el que dien els mestres i com es senten els presos.
Malgrat la boira cla caminar!!!!!!!!!!!!!